Научете повече за нас

  1. Начало
  2. За нас

Seewines е магазин за вино и спиртни напитки. Разполагаме със собствен внос на качествени, различни вина, с помощта на които запознаваме нашите клиенти с богатството на винопроизводството в света и предлагаме нов начин на винопазаруване - онлайн и чрез месечен виноабонамент. Всички производители и вина, част от портфолиото ни, са специално подбрани и лично дегустирани от Главния ни сомелиер Благой Кузмански. Освен с богатото разнообразие от над 1500 артикула от повече от 250 производителя, можем да се похвалим и с факта, че представляваме уникални производители като Speri, Cupano, Montevertine, Gravner от Италия, Bruno Palliard от Шампан, Kendall-Jackson от САЩ и много други малки, артистично-гаражни производители с ограничено производство.

Особено внимание заслужават селекциите ни от Бургундия, Шампан, Херес (мястото на шеритата), Италия с огромното й разнообразие от сортове и региони, Германия - царят на Ризлингите, Грузия с нейните вина в квеври и още, и още. А запалените виноценители със сигурност биха проявили интерес и към колекционерската ни секция с внимателно подбрани изключителни представители на Бордо, Бургундия, СуперТоскана, САЩ, Чили. Всички вина са на склад в България, в който стриктно поддържаме оптимални условия за съхранение с режим на контрол на влагата и температурата. Това ни позволява да реагираме на всяко запитване и да доставим поръчка в рамките на до два дни в цяла България. Доверете ни се и започнете Вашето винопътешествие с нас - днес!

Екипът

Благой Кузмански
Главен сомелиер

Благой Кузмански живее и работи като сомелиер в Лондон, преди да се върне в България, за да стане ключвова част от екипа на Seewines. Наскоро получи WSET Diploma (Wine & Spirit Education Trust). Подготвя се за Мастър Сомелиер (MS) – изпит, смятан сред професионалистите за най-трудния в областта. Учебните занимания обаче не свършват с това. Както той самият казва: ден, без да научиш нещо ново, е пропилян ден. Подготвя се още за Vinitaly International Academy, Sud de France Master Level - Programme, Sherry Educator и други.

Всичко, което прави, е свързано с вино. Обича колекцията си от книги за вино, а всяка свободна минута не спира да планира следваща визита из някой от винените региони по света. Пътува много и работи много. Благой впечатлява с познанията си, а ентусиазмът и енергията му са заразителни. Неговите селекции за Seewines ще ви очароват и изненадват.

Петър Бакалов
Сомелиер

Петър прекарва 5 години във Франция, където открива и страстта си към виното. Учи магистратура, свързана с управление и маркетинг на виното в Бордо. По време на обучението си прави едногодишен стаж в една от реномираните изби в региона на Бордо - Château Pape Clément. Той продължава да живее и да се учи в света на виното. Вече е сертифициран от The Court of Master Sommeliers, като в момента се подготвя за следващото ниво изпити. Възпитаник на френската винена школа, Пепи винаги ще ви даде добър съвет – oт висококачествен червен бордо купаж, през минерално шардоне от Шабли или ароматен и елегантен ризлинг от Алзас, до extra brut бутиков Шампан.

Деан Грозев
Сомелиер

Дидо е завършил Туризъм във ВТУ, след това се впуска да опознае всички аспекти на Туризма, за които е учил – хотелиерство, туристически агент и разбира се ресторантьорство. Работи дълго време, като мениджър на висококласни хотели, агент и оператор във водеща туристическа агенция и няколко бара. При едно от пътуванията му до Рим и Тоскана, опитва някои страхотни вина, но най – вече се запознава с винопроизводители и е запален от тяхната страст и любов. Последните си години прекарва, като ресторант мениджър и сомелиер в ресторант със звезда Мишелин в Англия. Завършва няколко курса за вино в Единбург и при всяка възможност посещава дегустации. Продължава да учи и да посещава райони, като Риоха, Каринена, Шампан и Южна Франция. Освен вино обожава и да готви, прекарва време по пазари за храна и избира продукти за вечеря. Избира Шампанско, като най – любимото му сред вината.