Научете повече за нас

  1. Начало
  2. За нас

Seewines е магазин за вино и спиртни напитки. Разполагаме със собствен внос на качествени, различни вина, с помощта на които запознаваме нашите клиенти с богатството на винопроизводството в света и предлагаме нов начин на винопазаруване - онлайн и чрез месечен виноабонамент. Всички производители и вина, част от портфолиото ни, са специално подбрани и лично дегустирани от Главния ни сомелиер Благой Кузмански. Освен с богатото разнообразие от над 1500 артикула от повече от 250 производителя, можем да се похвалим и с факта, че представляваме уникални производители като Speri, Cupano, Montevertine, Gravner от Италия, Bruno Palliard от Шампан, Kendall-Jackson от САЩ и много други малки, артистично-гаражни производители с ограничено производство.

Особено внимание заслужават селекциите ни от Бургундия, Шампан, Херес (мястото на шеритата), Италия с огромното й разнообразие от сортове и региони, Германия - царят на Ризлингите, Грузия с нейните вина в квеври и още, и още. А запалените виноценители със сигурност биха проявили интерес и към колекционерската ни секция с внимателно подбрани изключителни представители на Бордо, Бургундия, СуперТоскана, САЩ, Чили. Всички вина са на склад в България, в който стриктно поддържаме оптимални условия за съхранение с режим на контрол на влагата и температурата. Това ни позволява да реагираме на всяко запитване и да доставим поръчка в рамките на до два дни в цяла България. Доверете ни се и започнете Вашето винопътешествие с нас - днес!

Екипът

Юлия Костадинова
Юлия Костадинова
Главен сомелиер

Дамата в нашият екип е Юлия Костадинова, която вече 20 години работи във винения бранш в България. Лектор, обучител, винен автор, редактор, професионален дегустатор и телевизионен водещ – всичко това, заедно с огромната й любов и любопитство към виното, я превръщат в едно от известните имена във винения бранш у нас. Кариерата й започва като винен автор и редактор в първото гурме списание в България – Бакхус, след което тя става съосновател на електронната медия DiVino.bg и списание DiVino. Проектите на медията са широко известни на всеки ценител на божествената напитка – от най-голямото изложение за български вина DiVino.Taste, през редица други събития и изложения, посветени на виното, до престижната класация DiVino TOP50. Юлия е доказан професионалист с богат опит, член е на редица дегустационни комисии в едни от най-важните конкурси за вино и спиртни  напитки в света, пътувала е много и въпреки това казва, че все още има много да учи, защото както обича да казва „колкото повече знаеш, толкова повече разбираш, че нищо не знаеш“

Петър Бакалов
Петър Бакалов
Сомелиер

Петър прекарва 5 години във Франция, където открива и страстта си към виното. Учи магистратура, свързана с управление и маркетинг на виното в Бордо. По време на обучението си прави едногодишен стаж в една от реномираните изби в региона на Бордо - Château Pape Clément. Той продължава да живее и да се учи в света на виното. Вече е сертифициран от The Court of Master Sommeliers, като в момента се подготвя за следващото ниво изпити. Възпитаник на френската винена школа, Пепи винаги ще ви даде добър съвет – oт висококачествен червен бордо купаж, през минерално шардоне от Шабли или ароматен и елегантен ризлинг от Алзас, до extra brut бутиков Шампан.

Асен Милушев
Асен Милушев
Сомелиер

По образование всъщност е инженер, а преди да открие виното работи дълги години в обкръжението на германски колеги, като вероятно оттам произтича и слабостта му към сорта ризлинг. При едно пътуване до Мендоса в Аржентина бива поразен от “вируса на виното”, като след това бавно и постепенно то се превръща първоначално от любопитство в хоби, после в страст и накрая в професия.  Впечатленията от винените си пътешествия до Калифорния, Канада, Южна Африка и Европа решава да подплати и със систематизирани знания. Завършва WSET ниво 3 в Лондон, а в момента само един последен изпит го дели от придобиването на WSET Diploma. Смята, че другата му страст - пътуванията, естествено свързани с посещения на винени региони, са най-лесният и сигурен начин да станеш ценител на виното.