Малинови вина

Малиновата селекция на Seewines е направена от нашия главен сомелиер Благой Кузмански и включва цялото разнообразние от стилове, което тези вина могат да предложат.

Прочетете повече
  1. Начало
  2. Вино
  3. Вид вино
  4. Малинови вина
Филтър
1 - 3 от 3 резултата
hearth icon
Малина Шардоне Мискет
Дунавска равнина, България
Шардоне
17,90 лв.
hearth icon
Малиново вино
Дунавска равнина, България
Малина
18,90 лв.
hearth icon
Малина и Мерло
Дунавска равнина, България
Мерло
18,90 лв.

Малината е плод, към който никой не остава равнодушен, особено обичащите сладки десерти. Дори и хората, които не са особено привързани към сладкото, са открили начин, по който да могат да се насладят на малините - от плодовете им се приготвя чудесно плодово вино - ароматно и сладко, напомня леко на ликьор и е с красив рубинен цвят. В селекцията на Seewines ще откриете най-добрите екземпляри от България.  

Как се прави малиново вино?
За приготвяне на малиново вино най-подходящи са червените сортове малини. Използва се традиционна методика на ферментация, като е възможно след това чисто малиновото вино да се купажира с друго вино. Може би най-добрият бленд се получава с Мерло, но не е за подценяване и комбинацията с Каберне Совиньон.  

Как да изберем и консумираме малиново вино?
Поради естествената си сладост и аромат, малиновото вино е лесно за възприемане и консумация дори самостоятелно, леко охладено. Традиционно ниският му алкохолен градус също допринася за бързата му популяризация. Комбинирайте смело със сирена и десерти, особено когато виното е бленд с Мерло.