1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Каберне Фран
 6. Пиер Бретон, "Ле Периер", Каберне Фран, Лоара

Пиер Бретон, "Ле Периер", Каберне Фран, Лоара 2014

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0914

Гроздето се бере ръчно от лозови масиви на възраст от 70 години. Чепките се премахват преди ферментацията, която е спонтанна и протича в рамките на 3 седмица. След малолактичната ферментация, виното отлежава 12 месеца във френски дъбови бъчви.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Кожа Кожа
 • Подправки Подправки
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Пиер Бретон

Пиер Бретон

Семейството на Катрин и Пиер Бретон разполага с 11 хектара собствени лозя, източно от Bourgueil в село Restigné. Те произвеждат вино в апелациите Chinon и Bourgueil, както и Vouvray - вина подходящи за ранна консумация, така и за отлежаване. Семейството за първи път въвеждат биодинамичните практики през 1994 г., веднага след получаването на био сертификат през 1991 г. Производителите се превръщат в международни икони за движението на натуралните вина в район, където климатът и почвата могат да затруднят органичното лозарство. Вината, които произвеждат са от сортовете Каберне Фран и Шенин Блан.

Всички от този производител
Долината на Лоара

Долината на Лоара

Това е един дълъг и разнообразен регион в Западна Франция, съседен на река Лоара, който произвежда интересни вина - от очарователни и плодови до богати и дълготрайни. Представител на червените сортове тук е каберне фран и вината от Бугей и Шинон са отличн, но всъщност белите сортове са спецификата на Лоара. Най-разпространени са Chenin Blanc (Vouvray), Melon de Bourgogne (Muscadet) и Sauvignon Blanc (Sancerre, Pouilly Fumé). Сансер и Пюи Фюмѐ са излезли от сянката на региона си и може да се каже, че са добре известни по света - първият с типчиния минерално-тревист характер на вината, а вторият - с по-голямата комплексност на тялото и аромата поради контакта с дъб, въпреки че сортът е един и същ - совиньон блан.

Всички вина от този регион
Каберне Фран

Каберне Фран

Каберне Фран е червен сорт грозде с тъмна кожица, основно познат като част от класическия Бордо бленд, където добавя във виното нотки на билки, тютюн и тъмни подправки. Чистосортовите вина са с леко до средно тяло и често се характеризират с аромат на зелен пипер.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю