Розе от цял свят

10.06.2019
Автор: SeeWines

Древногръцкият лиричен ваятел Алкей има едно такова стихотворение – един фрагмент, наподобяващ глътка от хубаво вино, в който се казва: „защото виното е огледало на човека“


Ако наистина е така, то най-доброто огледало сред виното - би било розето. Розето има специален характер, споделен характер – самата му технология - „създадено от червени сортове грозде по технологията на бялото вино“ - създава приятното противоречие на нещо, което е заедно.


ВИЖ НАШАТА РОЗЕ СЕЛЕКЦИЯ


В Seewines ценителите на виното, а и всички онези, които искат да усетят розовия вкус, могат да се насладят на наистина избрани от цял свят вина - от австралийското розе, направено от сорта Гренаш – издръжлив на сух и горещ климат със силен вятър, през Нерельо Маскалезе, отгледано край вулкана Етна, до по-плътния цвят на тосканското розе, на Блауфранкиш от Австрия, на розетата от Долината на Дуро в Портогалия; от Rose Secret – тайната на френските розета от Провансна, до българските розета от Каберне фран и не на последно място от автохтонните ни сортове с типичен представител Ayano.


Ayano е собственото розе на Seewines – с цветове от долината на Струма, направено от лозовите масиви от широка мелнишка лоза в с.Хърсово – един благодатен тероар, съчетал всичко – морето, реката и планината, в своя вкус.

Ако има нещо, за което поговорката „Между два стола - на земята“ няма да се окаже вярна – това е “междинното” вино – розе. Толкова благодатно – че може да бъде наречено ангелско вино - защото и ангелите са тези, които се намират между едното и другото, между хората и боговете.


Вижте още от Селекция на месеца

Пиперливата Syrah

Пиперливата Syrah

от SeeWines , 14.05.2018
Sur Lie - Върху Утайките

Sur Lie - Върху Утайките

от SeeWines , 11.02.2019
Десертни вина

Десертни вина

от SeeWines , 30.07.2018
10 вина - 10 лица

10 вина - 10 лица

от SeeWines , 02.04.2020