1. Начало
  2. Блог
  3. Селекция на месеца
  4. Знаете ли това за „Седмицата на Bellini”?

Знаете ли това за „Седмицата на Bellini”?

03.08.2020
Автор: SeeWines

Ако трябва да опишем Bellini Cipriani само с няколко думи, това са „пенлив коктейл от просеко и бяла праскова“. Всяка бутилка съдържа над милион мехурчета и именно на тях посвещаваме тази „Седмица на Bellini”, в която ви изненадваме със специални предложения.

Bellini е питието на лятото, казват. Създаваме спомени с него, които после отнасяме със себе си във всички сезони – защото тази синьо-зелена бутилка е емоция. Коктейлът е брънч с приятели в неделя,той е дългите дни безвремие на плажа,
спонтанното „Хайде да скокнем до морето за уикенда“ с компанията в петък следобед,
покана за разговор само двете с най-добрата приятелка,
той е коктейл след работа,
питие около басейна,
нектар на боговете,
сладки мехурчета свобода.


Bellini всъщност е и историята на едно истинско приятелство. Преди да стане хотелиер и ресторантьор, през 1931 г. италианецът Джузепе Чиприани е барман в Hotel Europa във Венеция. Тогава редовен клиент му е богатият млад американец Хари Пикеринг, докато един ден спира да идва. На въпроса на Джузепе защо, той обяснява, че има финансови проблеми. Джузепе му дава 10 000 лири на заем, а 2 години по-късно Хари се появява отново и му връща петорно по-голяма сума, като в знак на благодарност, че е помогнал в труден момент, му дава и пари да отвори собствен бар. Единственото условие – да го кръсти на него. Така Джузепе Чиприани създава Harry's Bar.

Именно там, в сърцето на великолепната Венеция, през 1934 г. се ражда и напитката, смесица между просеко и пюре от бяла праскова. Защо Bellini? Защото розово-оранжевият цвят на питието напомнил на Джузепе на цвета на тогата на известен светец в картина, рисувана от венецианския художник Джовани Белини.
Звучи като легенда, но не е: Harry's Bar е останал в историята като любимо място на Ърнест Хемингуей, Чарли Чаплин, Алфред Хичкок, барон Филип де Ротшилд, Пеги Гугенхайм, Уди Алън и Джордж Клуни. Освен във Венеция има и още няколко заведения Harry's Bar по цял свят.

Ако сте го опитали поне веднъж, то Bellini Cipriani вече е вашият безгрижен приятел и пътеводител в летните емоции. Несъмнено ароматът на праскова е първото, което ще усетите, последван от игривите балончета на просекото. Едновременно сладък и свеж, този готов коктейл в бутилка омайва и най-големите скептици. Сладкодумен, приказлив, винаги в приключенско настроение.

Преференциални пакети за седмицата на Bellini Cipriani: