1. Начало
  2. Блог
  3. Селекция на месеца
  4. Италия през лятото

Италия през лятото

09.08.2019
Автор: SeeWines

От старите земи на Италия произлиза изразът In vino veritas.


В Seewines представителството на италианските вина е пътуване от Алто Адидже на се-вер, през Тоскана и Умбрия, до Сицилия на юг. Вината от Сицилия разказват истории за скрити съкровища, вината от Пиемонт – за сама-та Италия – така типични, така събуждащи пейзажите на изживяването. Но лятото – с она-зи картина, в която една стара жена пие чаша бяло вино близо до морския фар в Мурано – отпраща към Венеция – към Bellini Cipriani – великолепния летен коктейл, елегантен и прекрасен, свеж и фин. И не е само това – лятото в Италия е богато и разнообразно.



Някои от италианските вина се произвеждат само през най-благоприятните години за производство, други – задължително са в лимитирани количества – за да се усети жилката на желанието, някои се заравят в земята като съкровища – спасени от летните жеги – в хладина и мрак.



Когато пътува към Ломбардия Seewines отваря бутилка Пино Неро - “звездата", използва-на за розето на Франчакорта – заради уникалния интензивен аромат.
Когато искаш виното да те отведе в Тоскана – избираш Riecine, за да си представиш разде-лените лозови парцели, пресоването с крака, ферментирането в бетонни съдове или в много големи дъбови бъчви.
Има от всичко – всякакво вино, което да прави ароматите на Италия през лятото и още по-наситени, и още по-желани. Избери вината от Рибола, сорта, който расте по тези земи от хиляди години. Избери каквото вино си пожелаеш – важно е само да се потопиш в опия-нението, в това In vino veritas, което да ти прошепне, че трябва да избереш Италия.