Мерло Амбър 24/42 Естейт 2019

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3039

Мерло Амбър Барик 2019 е лимитирана серия от 300 бутилки. Отлежало във нови френски дъбови бъчви в продължение на година. Изключително наситен пурпурен цвят. 

Интензивно арoмaтен нос съчетание от черни и червени плодове, ванилия, подправки и кафява захар. Обемно тяло с дълъг финал.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Мерло

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Подправки Подправки
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

24/42 Естейт Уайнъри

24/42 Естейт Уайнъри

Историята на нашето вино започва през 2016 г. с мястото, където са лозите ни. В сърцето на Тракийската низина, пазеща традициите за направа на вино от времето на древните траки и пътя Via Militaris. Via Militaris (Via Diagonalis) е древен римски път. Построен по времето на император Нерон (37-88) през 1 век от н.е. Завършен по времето на император Траян (53-117). От 1600 години Виа Милитарис е наричан Виа Траяна (Via Traiana). Правим виното от грозде, зряло край стария Римски път пред портата Траянова, срещу изгрева на първите слънчеви лъчи, стелещи се над долината, тук и до днес е – 24/42 Estate Winery. Лозята ни са разположени в Лозарски район Южен – Тракийска низина, в землището на с. Церово. Така до нас дойде и името на виното ни от мястото – Longitude: 24.048344 / Latitude: 42.343155 А в сърцето на 80-те декара земя на винарната ни гордо стои дървото, станало символ в логото.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю