1. Начало
  2. Блог
  3. Вино за ценители
  4. Нови вълнуващи вина от georgiev/milkov

Нови вълнуващи вина от georgiev/milkov

22.03.2021
Автор: SeeWines

Ако допреди няколко години тепърва Ви запознавахме с работата на Петър Георгиев и Радостин Милков, то вече едва ли има хора в България, които да не са опитвали някои от техните вина. Всъщност винената публика не просто ги познава, а очаква с нетърпение всяко тяхно вино и нова реколта.  

Идеята и философията, зад която двамата енолози стоят е ясна – представяне на местни сортове в изчистен вид, със силно изразен тероарен характер, водени изцяло от желанието си за топ качество на всяко тяхно вино.

Включително и ние от Сийуайнс сме развълнувани всеки път, когато се срещаме с двамата енолози. Те не се страхуват да експериментират, но го правят по такъв начин, че крайният продукт е винаги добре завършен, показващ тяхната класа и подчертан стил. 

Единственият недостатък, ако изобщо може да се нарече така, е лимитираното количество, от някои техни етикети, които често свършват преди да сме им се наситили напълно. От друга страна, може би няма количество, което да може да засити жаждата ни за тях, защото предизвикват нова вълнуваща емоция с всяка следваща глътка. 

Определяме вината на Георгиев и Милков, като “феномен” и повратен момент в новата българска винена култура. Те са едни от малкото, за които чуваме хората да се хвалят, че са успели да запазят няколко бутилки от по–стари реколти или че искат да са едни от първите, които да получат от новите. Такъв начин на мислене е добре познат за великите региони от страни като Франция, Италия и Германия, но тепърва такова отношение започва да се наблюдава и тук, именно благодарение на производители като Георгиев и Милков.  

С радост и гордост Ви представяме селекция ни от вината на Георгиев и Милков, и един нов вълнуващ етикет, а повече за тяхната история и началото на винения им път в България, може да прочетете ТУК

Вижте още от Вино за ценители