22 oт Бурди, Червен

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1774

22 ценни билки от Българските планини са хармонично вплетени в ароматно червено вино, за едно изненадващо различно и запомнящо се питие.

С многопластови вкусове и аромати, фина сладост и деликатна горчивина, то е чудесен аперитив, отлична компания за вашето ястие или нестандартна съставка в коктейл.

Алк. 12.5 %

Регион

Профил

  • Плод
  • Тяло
  • Сухота
  • Свежест
  • Алкохол

Сорт

Сира

Доминиращи аромати

  • Бадем Бадем
  • Подправки Подправки
  • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
  • Ликорис Ликорис

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

  • Десерти Десерти
  • Екзотични подправки Екзотични подправки
  • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

22 от Бурди

22 от Бурди

22 by Burdi® са неочаквано различни, нестандартни и запомнящи се напитки, направени от селектирани бели и червени вина, естествено ароматизирани с екстракт от 22 ценни билки от Българските планини. В основата стои стара рецепта, която внимателно и старателно бива усъвършенствана и модернизирана. Крайният резултат е една нова категория напитки, отличаващи се с феерия от аромати, фина сладост и деликатна горчивина. Богатите и многопластови вкусове и аромати, превръщат 22 by Burdi® в питиета с многостранно приложение – свеж аперитив, отлична компания за разнообразна храна, нестандартна съставка в коктейл. Включените в рецептата билки се използват от векове от обитателите на земите на днешна България. Съществуват безброй начини за прилагане на свойствата им, като с времето са доказани безспорните ползи и благотворно влияние върху здравето на човека. България е родното място на 22, а някои от известните български майстори на виното са част от процеса на създаването му. Подбрани бели вина от българския тероар великолепно се съчетават със селекцията от типично местни билки - от Балкана, Родопите, Рила и Пирин. Ароматите се извличат чрез водна екстракция, след което извлекът се смесва с подбраното вино и се оставя няколко седмици да отлежи.

Всички от този производител
Сира

Сира

Сира / Шираз - две имена, визиращи един и същ сорт грозде - винопроизводителите от Стар свят използват първото, а тези от Нов свят - второто. Гроздето е наситено тъмно червено и е едно от малкото видове, от които не може да се произведе бяло вино, тъй като дори пулпата на зърното е обагрена в цвят. Виното от сира притежава много типични флорални нотки, които преливат към билки и подправки като бял и дори черен пипер при отлежаване. Тези специфики на сорта много силно се подчертават при бленд с вионие, който все по-често се използва вече не само в Южна Франция, но и по света. Вино от сира може да отлежава с десетилетия, което подсилва ароматите на презряла синя слива и почти ориенталски подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю