1. Начало
 2. Вино
 3. Приорат "Стари Лози"

Приорат "Стари Лози" 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0652

Произведено от типични за Испания сортове грозде, терасовидно разположени по хълмовете. Стареенето на виното се провежда в леко изпечени френски дъбови бъчви от порядъка на 18 месеца. След това протича бутилково отлежаване за минимум 11 месеца.

Алк. 14%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Джинджифил Джинджифил
 • Дим Дим
 • Ядки Ядки
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Още от този производител

Повече за това вино

Ферер Бобе

Ферер Бобе

Винарната е създадена през 2001 година и носи имената на двмата си основатели Sergi Ferrer-Salat и Raül Bobet. Лозята са на площ от 15 хектара в района на село Porrera, известен, заради североизточните ветрове, като най-хладен в апелация Приорат, Каталуния. Теренът е стръмен и не позволява механизация. Почвата е предимно, специфичен за района шист, прочут с името Ликорела. Вината на Ferrer Bobet са изражение на специфичния тероар и прецизните производствени техники. Разнообразната ориентация на парцелите създава микроклимати, които дават комплексни и елегантни вина. Репутацията на тази винарна е толкова висока, както в Испания, така и по света, че е лесно да забравите скорошната и поява. Първото вино е от реколта 2005.

Всички от този производител
Каталуния

Каталуния

Наименованието на Каталуния DO е създадено през 1999 г. и обхваща всички лозя, които не са обхванати от нито един от другите 11 DO в региона. Това са Emporda, Costers del Segre, Pla de Bages, Alella, Cava, Penedes, Conca de Barbera, Tarragona, Montsant и Terra Alta DOs и Priorat, DOCa (Denominación de Origen Calificada, най-високата класификация). Каталония се счита за различна от останалите лозарски райони в Испания поради гъвкавостта на своите винени стилове. Има силно френско влияние върху две от най-разпознаваемите вина - пенливата кава в стил Шампан и червените трапезни вина, които имат сходни характеристики с тези, произведени в Русийон, точно от другата страна на Пиренеите. Основните сортове грозде са Tempranillo (известен на каталонски като Ull de Llebre), Garnacha и Monastrell (френският Mourvedre), но червените сортове от Бордо също играят важна роля в някои от най-качествените блендове, както и в сортовите вина. Въпреки че има многобройни причини за успеха на винената индустрия на Каталуния, Cava е изиграла важна роля. През 1870-те Хосе Равентос започва да произвежда пенливи вина около град Sant Sadurní d'Anoia в Пенедес, използвайки традиционния метод. Успехът на това вино е толкова голям, че районът стана център на производството на Cava в Испания и през 1986 година става DO.

Всички вина от този регион
Гренаш

Гренаш

Гренаш е широко разпространен сорт във Франция, Испания, Австралия и САЩ. Френското наименование е гренаш, испанското - гарнача, а на остров Сардиния се нарича Канонау. Във Франция гренаш е част от типичния бленд от Долината на Рона - не само за световноизвестното червено ( Шатоньоф дю Пап), но и за отличителното розе от Прованс. В Испания гарнача е един от основните сортове във вината от престижната апелация Приорат.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю