1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Кюве Клод Вало БИО 2014, Вансобр АОС

Кюве Клод Вало БИО 2014, Вансобр АОС 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1828

70% Сира, 30% Гренаш 

 

Мацерацията продължава от 15 до 21 дни при контролирани температурни условия. Зреене в дъбови бъчви. Купажирането на сортовете грозде става след винифицирането им. От 6 до 8 месеца отлежаване в бъчви.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Гренаш , Сира

Доминиращи аромати

 • Боровинка Боровинка
 • Подправки Подправки
 • Ванилия Ванилия

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Домейн Вало

Домейн Вало

Domaine Vallot се намира в Cotes du Rhône, край село Le Coriançon, а лозята са накацали по хълмовете над винарната на височина, достигаща до 450 м в района на Vinsobres. Лозовите масиви са засадени с гренаш, мурвер, syrah, cinsault, clairette, bourboulenc и viognier, всички отглеждани в традиционния за региона храстовиден стил гоблѐ. Domaine Vallot е един от най-старите домейни, ръководен вече 5 поколения. В началото на 90те години, Франсоа Вало въвежда органичните и биодинамични практики, като през 2003г лозята му получават официална сертификация от Ecocert, а през 2007 г - и биодинамично сертифициране от Demeter. Днес дъщерята на Франсоа, Анѐ Вало е начело на домейна и внася нов прочит и визия чрез работата си. Анѐ завършва International Conciergerie в Париж и продължава обучението си в Сидни, Австралия, след което прави и завидна кариера в хотелския мениджмънт от висок клас - три години в групата Four Seasons и управител на 5-звезден хотел в Женева, Швейцария. През 2013 г. прави рязък завой и започва стаж в Château d'Yquem, за да усъвършенства техниката си на винопроизводство, преди да се върне в родните земи и да оглави Domaine Vallot.

Всички от този производител
Долината на Рона

Долината на Рона

Долината на Рона представлява дълга, тясна ивица в южния център на Франция. На практика този регион се разделя на два подрегиона, всеки със своята типика и идентичност - Северна и Южна Рона. Северният участък е най-известен с легендарни и дълготрайни червени вина предимно от грозде Сира: Ермитаж, Кот Роти, Св. Йосиф и Корнас, както и с ароматното бяло вионие от Кондрие. Югът е дом на пълноценните Шатоньоф-дю-Пап и Жигондас, както и на леките Розе от Тавел. Chateauneuf-du-Pape може да бъде бленд от до 13 различни сорта, от които 3 са дори бели. Това е и основната разлика между него и Жигондас, където бели сортове в бленда не се допускат. Най-известните от тези основни червени сортове са Гренаш, Мурведър, Сира и Синсо, а белите са Русан, Марсан и Вионие.

Всички вина от този регион
Гренаш

Гренаш

Гренаш е широко разпространен сорт във Франция, Испания, Австралия и САЩ. Френското наименование е гренаш, испанското - гарнача, а на остров Сардиния се нарича Канонау. Във Франция гренаш е част от типичния бленд от Долината на Рона - не само за световноизвестното червено ( Шатоньоф дю Пап), но и за отличителното розе от Прованс. В Испания гарнача е един от основните сортове във вината от престижната апелация Приорат.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю