1. Начало
 2. Вино
 3. Тест нов

Тест нов 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 10009

асф

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Абростин

Доминиращи аромати

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

За отлежаване

Повече за това вино

Ariston

Ariston

Малкият семеен бизнес стартира в 1997 г. с вноса в Кънектикът студено пресован екстра върджин зехтин, произведен от семейството в района на Каламата в Гърция. В последствие разширяват производството и с балсамов оцет от Модена, Италия. В началото целят само американския пазар на храни, но в днешно време оперират по света, предлагайки първокласни ненадминати масла и оцети на достъпна цена.

Всички от този производител
Долината Бекаа

Долината Бекаа

Долината Бекаа е сърцето на съвременното ливанско вино - почти 90 процента от него се произвежда тук. Дългата тясна долина е оазис на земеделието и лозарството, който се простира на около 65 километра между планините Ливан и Антиливан. Тези планини са ключовият фактор за тероара тук, тъй като осигуряват защита от пустините на изток и морските дъждове на запад. Първите лозя на Bekaa Valley са засадени с Cinsault, към който впоследствие се присъединяват и други френски сортове лози: червените Каринян, Гренаш, Сира, Мурведр, Каберне Совиньон и Мерло и белите Уни Блан, Кларе и Шардоне. Най-старата винарна в района е Шато Ксара, която е създадена от йезуитските християни на Таанаил (Танаил) през 19 век. Шато Мусар, основано през 1930 г., е друго отдавна установено имение в долината и може би най-известното в световен мащаб. Публикация от 1979 г. в списание Decanter от Майкъл Бродбент изиграва ключова роля за отварянето на пазарите за износ, което и допринася за утвърждаване на името на Шато Мусар като основен ливански винопроизводител. Краят на гражданската война в страната в 1990г. поставя началото на модернизация и фокус към качествено производство, което довежда до появата на повече малки бутикови семейни винарни.

Всички вина от този регион
Албана

Албана

Albana е бял сорт грозде, което се отглежда в Италия и се използва за производството на бели вина като Albana di Romagna, вино DOCG от Емилия-Романя в североизточната част на Италия. Сортът е благодатен и всъщност позволява да се произвежда в редица стилове: пенливо (само като DOC), сухо, полусухо и сладко - долче и пасито. Характерна особеност е високите нива на киселинност, което силно спомага за стареенето, особено когато е произведено като пасито или резерва пасито. Производителите на Albana di Romagna сушат гроздето на лозата, в малки кутии, върху дървени решетки или на закрито върху стелажи. Виното ферментира в съдове от неръждаема стомана или в дървени бъчви, а сред характерните аромати на стила пасито от Албана основно се отличават мед, кайсия, подправки и цвят магнолия.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю