1. Начало
 2. Вино
 3. Пино Ноар Сонома Коуст

Пино Ноар Сонома Коуст 2013

Изчерпана наличност
Арт.№ 0779

Гроздето е селектирано от няколко висококачествени лозови масива. Различните парцели се винифицират поотделно. Преди да бъде бутилирано, виното от различните парцели се блендира.

Алк. 13,5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Слива Слива
 • Черна череша Черна череша
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Бели меса Бели меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Сидури Уайнс

Сидури Уайнс

През последните две десетилетия Сидури се утвърди като един от най-важните американски производители на Пино Ноар. Винарната е основана от Адам Лий и Диана Нови, любители на виното от Тексас, които се преместват в окръг Колумбия, за да преследват мечтата си. Двамата прекарват няколко години в малки семейни винарни, преди да пуснат Siduri през 1994 г. Гроздето идва от 20 парцела, които се простират от Санта Барбара до долината Willamette в Орегон. Адам и Диана работят в тясно сътрудничество със собствениците на лозята, за да установят лозарски практики, които отговарят на високите им изисквания. Купуват гроздето на площ земя, а не на тон, за да поощрят ниски добиви, което води до по-голяма концентрация и сложност на вината. Всеки масив с Пино Ноар се винифицира и съхранява отделно със специално подбрани дрожди и бъчви. Виното се смесва лично от семейството и се бутилира нефилтрирано, запазвайки отличителния характер на отделните масиви.

Всички от този производител
Калифорния

Калифорния

Калифорния е най-големият и най-важен винен регион в САЩ. Простира се на впечатляващите десет градуса географска ширина, което неминуемо предлага разнообразие от климатични и микроклиматични условия. А като се добави и релефното многообразие - планини, долини, равнини и плата, става ясно, че тук е налице еди наистина изумителен избор от тероари. Лозарската история на държавата датира от 18-ти век, когато заселниците и мисионерите си проправят път към западното крайбрежие. Калифорнийските вина обаче достигат световна известност едва през последните няколко десетилетия - и най-вече след Парижката присъда от 1976 г., когато в сляпа дегустация калифорнийските представители и при белите, и при червените вина печелят безапелационно пред френските. Днес Калифорния е домакин на някои от най-големите винарски компании в света, както и на някои бутикови изби с култови и скъпи вина, обект на ценителски и колекционерски търсения. Основните сортове, отглеждани в Калифорния, са каберне совиньон и шардоне, но напоследък успешно се налагат и вината от Pinot Noir, Merlot и Syrah. Може би най-отличителният и тероарно изразен сорт в Калифорния (и в САЩ като цяло) е Zinfandel (Primitivo в Италия), намерил тук прекрасни условия за развитие. По-хладните и северни региони, по-близо до атлантическия бряг (Sonoma), са по-подходящи за охлаждане на Пино Ноар и Шардоне, докато навътре - Napa - е дом на най-известните червени вина в Калифорния на основата на каберне совиньон.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю