Совиньон блан 24/42 Естейт

Совиньон блан 24/42 Естейт 2020

Изчерпана наличност
Арт.№ 3022

Совиньон блан 2020 е бутикова серия от 3000 бутилки. Свеж сочен вкус, нотки на цитруси и тропически плодове. Елегантен и балансиран послевкус.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Ябълка Ябълка
 • Тревисти аромати Тревисти аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Повече за това вино

24/42 Естейт Уайнъри

24/42 Естейт Уайнъри

Историята на нашето вино започва през 2016 г. с мястото, където са лозите ни. В сърцето на Тракийската низина, пазеща традициите за направа на вино от времето на древните траки и пътя Via Militaris. Via Militaris (Via Diagonalis) е древен римски път. Построен по времето на император Нерон (37-88) през 1 век от н.е. Завършен по времето на император Траян (53-117). От 1600 години Виа Милитарис е наричан Виа Траяна (Via Traiana). Правим виното от грозде, зряло край стария Римски път пред портата Траянова, срещу изгрева на първите слънчеви лъчи, стелещи се над долината, тук и до днес е – 24/42 Estate Winery. Лозята ни са разположени в Лозарски район Южен – Тракийска низина, в землището на с. Церово. Така до нас дойде и името на виното ни от мястото – Longitude: 24.048344 / Latitude: 42.343155 А в сърцето на 80-те декара земя на винарната ни гордо стои дървото, станало символ в логото.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Совиньон Блан

Совиньон Блан

Совиньон Блан e един от най-известните сортове бяло грозде, успешно излязъл извън границите на родината си Франция и намерил втора родина в Нова Зеландия. Невероятно бързото утвърждаване на Совиньон Блан от регион Марлборо е едно от чудесата в света на виното. Причината за това се корени в интензивния и лесно възприемчив аромат на класическия совиньон от Марлборо - плодов, наситен и омайващ. Всъщност това е тайната на успеха на совиньона изначално - той е директен, рядко предлага на консуматора скрити нюанси в ароматите и вкусовете, което обуславя лесното му възприемане дори от начинаещ винолюбец. Типичният класически совиньон блан представя сериозен обхват от аромати - от трева, сено, аспержи до зелена ябълка и дори езотeричните котешко пико, чимшир и барут.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю