1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Розе
 5. Розе Широка мелнишка лоза Мелвино
Розе Широка мелнишка лоза Мелвино

Розе Широка мелнишка лоза Мелвино 2020

Изчерпана наличност
Арт.№ 3023

Розе направено от традиционният за долината на Струма сорт - Широка мелнишка лоза. Произведено в лимитирана серия от само 500 бутилки. Деликатен розов цвят с аромати на ситни червени плодове, праскова и розов грейпфрут. Свежи и добре балансирани киселини се съчетават страхотно с нотки на сладки екзотични подправки. Продължителен послевкус разкриващ различни слоеве на комплексност. 

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Нар Нар
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Морски дарове Морски дарове
 • Екзотични подправки Екзотични подправки

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Мелвино

Мелвино

Виновият проект Melvino излиза като точка, в която интересите на две семейства се сливат, за да работят синергично за повишаване на високия профил на уникалните български сортове грозде. Идеята стартира още през 2009 г., когато са засадени 20 000 м2 лозя в близост до село Кромидово, област Благоевград, отглеждайки местни сортове. Пет години по-късно на пазара се появяват първите вина, маркирани от марката „Melvino“. Първата реколта от този лозаро-винарски проект се оказа отлична. г. Reserve Melnik 55 2013 се радва на много голям интерес от отдадени любители на вино както в страната, така и в чужбина. Валерия Стоева и Кирил Миладинов са избрани за партньори, като утвърдени и едни от най-добре представящите се български технолози, внасяйки своя специфичен принос в направата на продуктите на Melvino. Вината, които произвеждат, излизат в строго ограничени серии, което прави техните любители на виното запознати със спецификата и уникалния характер на българските сортове, отглеждани в долината на Струма. За своите продукти Melvino поставя висока премия за безспорно качество, привлекателен външен вид и различима марка.

Всички от този производител
Долината на Струма

Долината на Струма

Районът на долината на Струма обхваща югозападната част на България и българската част на Македония. Климатът в региона е специфичен и е силно повлиян от топлите течения от Средиземно море. Основните сортове грозде тук са местният ендемичен сорт Широка Мелнишка лоза, Мелник 55 (кръстоска между Широка Мелнишка лоза и френския сорт Валдигие), но също така и международните Каберне Совиньон, Мерло, Сира и др. Поради сухия климат и високите температури, вината развиват топли южни тонове в аромата, с нюанси на зрели плодове и плътно богато тяло. Особен интерес представляват вината от Широка мелнишка лоза, отчасти поради факта, че сортът е труден за отглеждане, тъй като узрява в края на есента. Днес регионът е най-динамично развиващият се в България, с много нови, малки, семейни винарни, все по-фокусирани върху качеството и тероарната експресия на вината, които произвеждат.

Всички вина от този регион
Широка мелнишка лоза

Широка мелнишка лоза

Широка мелнишка лоза е изключително рядък сорт грозде, разпространен единствено в региона на Мелник и специфично в село Хърсово, КЗНП. Вината от Широка мелнишка лоза могат да бъдат мощни и чудесно отлежават в дъб. Имат специфични екзотични аромати, богата текстура и танинова структура. Сортът е къснозреещ, подпомогнат от дългата и стабилна есен в региона и най-голямото предизвикателство на производителя е да успее да изчака гроздето да узрее, което обикновено се случва едва в средата на октомври.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю