1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Розе
 5. Розе 24/42 Естейт
Розе 24/42 Естейт

Розе 24/42 Естейт 2020

Изчерпана наличност
Арт.№ 3038

Розе 2020 е лимитирана серия от 500 бутилки. Интригуващ купаж от Сира и Мерло. Деликатен розов цвят. Леко и нежно тяло с мек плодов профил, аромати и вкусове на ситни червени плодове, зряла праскова, розов грейпфрут и праскова. 

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Мерло , Сира

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Морски дарове Морски дарове
 • Екзотични подправки Екзотични подправки
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

24/42 Естейт Уайнъри

24/42 Естейт Уайнъри

Историята на нашето вино започва през 2016 г. с мястото, където са лозите ни. В сърцето на Тракийската низина, пазеща традициите за направа на вино от времето на древните траки и пътя Via Militaris. Via Militaris (Via Diagonalis) е древен римски път. Построен по времето на император Нерон (37-88) през 1 век от н.е. Завършен по времето на император Траян (53-117). От 1600 години Виа Милитарис е наричан Виа Траяна (Via Traiana). Правим виното от грозде, зряло край стария Римски път пред портата Траянова, срещу изгрева на първите слънчеви лъчи, стелещи се над долината, тук и до днес е – 24/42 Estate Winery. Лозята ни са разположени в Лозарски район Южен – Тракийска низина, в землището на с. Церово. Така до нас дойде и името на виното ни от мястото – Longitude: 24.048344 / Latitude: 42.343155 А в сърцето на 80-те декара земя на винарната ни гордо стои дървото, станало символ в логото.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю