1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Мерло & Каберне Совиньон, Алто Адидже

Мерло & Каберне Совиньон, Алто Адидже 2012

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0238

Iugum е дума създадена от латинската yoke - ярем, изобразен на етикета. Лозовият масив е разположен на склона Magre - една от най-топлите части в Алто-Адидже. Вината стареят в нови и стари бъчви поотделно, а купажът отлежава 2 години в бутилка.

Алк. 14.5%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Кожа Кожа
 • Шоколад Шоколад
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Диполи

Диполи

Peter Dipoli е талант от новото поколение винари. След задълбочени проучвания той определя високите и стръмни хълмове на Alto Adige като идеални за правенето на комплексни и богати червени и бели вина с потенциал за стареене. През 1978 година семейство Dipoli закупуват 1,2 ха лозе в Penon. Това е селце в област Alto Adige, северна Италия. Peter изкоренява местния червен сорт и засажда Sauvignon Blanc. На тази височина гроздето зрее по-дълго и се развива по-добре, като запазва свежи киселините, които му позволяват да старее в бутилка. Разбира се, тези усилия се изплащат, защото неговия Voglar - 100% Sauvignon Blanc, раснал на почти отвесни хълмове и отлежал в акациеви бъчви, е букет от разкошни екзотични плодове и богата минералност. Когато Peter открива плот в региона с по-мек климат и глинести почви, той повтаря успеха на бялото си вино с Merlot и Cabernet Sauvignon. Това е една винарна с ярко бъдеще пред себе си, благодарение на вината със собствен характер, които произвежда.

Всички от този производител
Алто Адидже

Алто Адидже

Alto Adige (или Sudtirol за немскоговорящите две трети от жителите му) е разположен в Северна Италия и граничи с Венето на изток, Ломбардия на запад и регион Тирол на Австрия на север. Простирайки се до 47 градуса северна ширина и надморска височина над 3050 метра, Алто Адидже е регион с топографски и климатични крайности. Основните лозарски зони в региона следват долината на река Адидже от Мерано на север до Трентино на юг и са засадени както в дъното на долината, така и по склоновете й, много от които са невероятно стръмни. Повечето вина от този регион, се произвеждат от кооперации, които поради необходимостта от ефективност при прибиране на реколтата, винопроизводството и търговията са станали известни с постоянно качество и надеждно количество. В днешно време се наблюдава тенденция към нарастване на броя на независимите производители, които също печелят добро име. Доминиращите местни сортове са червените Schiava и Lagrein, като най-разпространеният е Schiava (Vernatsch на немски), който прави вино със средно тяло, ниски нива на алкохол и танин и често се смесва с по-плътния Lagrein, за да придаде повече дълбочина и мощ на виното. Белите сортове, използвани в Alto Adige, са както традиционните немски Muller-Thurgau, Sylvaner и Gewurztraminer, така и френските Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Bianco и Pinot Grigio.Напоследък нарастват и насажденията с Pinot Noir.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю