1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Десертни вина
 5. Трокенбееренауслезе Вайсбургундер 0.375мл. (десертно)

Трокенбееренауслезе Вайсбургундер 0.375мл. (десертно) 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0352

Trockenbeerenauslese е вино с най-високото количество остатъчни захари в Pradikatswein. Често се среща с означението ТВА и се произвежда от вино засегнато от Boutrytis cinerea. Ферментацията се извършва във френски дъбови бъчви.

Алк. 7 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Ядки Ядки
 • Тропически плодове Тропически плодове
 • Препечено Препечено

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Десерти Десерти
 • Меки сирена Меки сирена
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще запази качествата си

Повече за това вино

Вайнгут Лет

Вайнгут Лет

Franz и Barbara Leth създават Weingut Leth в началото на 60те години, в селцето Fels am Wagram. Лозята са разположени в долината Wagram по поречието на Дунав, с южно изложение и върху характерния тип почва за региона - льос. Половината от общо 42 хектара са засадени с Gruner Veltliner - местен сорт, който произлиза и основно се отглежда в района. Реколтата се прибира на ръка и се полагат много усилия за правилното подрязване и подредба на лозите. Използват се метални съдове с контрол на температурата за ферментация. Червеното вино отлежава във френски бъчви между 18 и 24 месеца. Weingut Leth разполага с богата листа от вина - като се започне със станалите емблематични бели от сортовете Grüner Veltliner, Roter Veltliner, Riesling и червени от Zweigelt и Pinot Noir и се стигне до едно пенливо и едно сладко вино, правено с помощта на благородната плесен ботритис.

Всички от този производител
Вайсбургундер

Вайсбургундер

Weißburgunder или Pinot Blanc е бял винен сорт грозде, използвано за производството на сухи, пенливи и десертни вина. Въпреки че не е най-бляскавият представител на семейство Пино, сортът е доказал своята стойност в различни лозаро-винарски региони, включително Елзас в североизточна Франция, Алто Адидже в Италия и в части от Германия и Австрия. Родината на Пино Блан е Бургундия, но може би Елзас е домът му, въпреки че и тук е засенчен донякъде от несъмнените звезди на региона Ризлинг и Гевърцтраминер. Вината са типични с бадемови аромати, с нотка на подправка, с ябълкови и сметанови вкусове. Могат да показват и някои леки минерални характеристики, които обаче обикновено се заглушават след масово практикуваното в региона отлежаване в дъб. Пенливите вина Cremant d'Alsace, от друга страна, са склонни да бъдат по-свежи, често показващи разнообразни ядкови вкусове. Сортът също е един от малкото разрешени в бленд за шампанско, наравно с Пино Ноар, Шардоне и Пино Мюние. Извън Франция Пино Блан се среща широко в северозападна Италия, където е известно като Пино Бианко. Тук стилът на вината са по-леки, по-отчетливи, рядко докосващи се до дъб. Pinot Bianco се използва и в производството на италиански пенливи вина: най-вече Franciacorta, отговорът на Италия на шампанското. В Германия и Австрия сортът е известен като Weissburgunder или Weisser Burgunder (буквално „Бял Бургундия“). В Германия неговите вина обикновено са леки и освежаващи, но в Австрия от тях се прави и сладкото и текстурирано Trockenbeerenauslese.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю