Делас Руж 2018

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1920

Гроздето от сорта гренаш се подлага на традиционноа винопроизводствена техника в съдове от неръждаема стомана. Ежедневното изпомпване позволява нежно извличане на фенолните компоненти. Сирата понякога не се ронка, за да се изрази напълно силата на плодовите аромати на сорта. Когато малолоктичната ферментация завърши, вината се блендират преди да отидат в резервоари от неръждаема стомана в климатизираната винарна. Там могат да прекарат между 6 и 8 месеца преди окончателното бутилиране.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Алкохол

Сорт

Гренаш , Сира

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Шоколад Шоколад
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Делас

Делас

Компанията е основана в далечната 1835г от Charles Audibert и Philippe Delas. През 1924г наследниците на Филип поемат изцяло собствеността и продължават да развиват бизнеса, разширявайки го чрез закупуване на лозе в Шатонеф-дю-Папе и увеличаване на лозята Ермитаж. През 1960г Мишел Делас (трето поколение) поема управлението и затвърждава репутацията на голяма компания за търговия с вино (négociant) в Северна Рона. През 1977 г. Delas Frères и Champagne Deutz се обединяват в общ проект в Saint-Jean-de-Muzols, близо до Tournon sur-Rhône, край лозята Saint-Joseph. Съюзът се оказва повече от успешен и в 1993 г. Deutz и Delas Frères се присъединяват към групата на Roederer, където философията на Delas продължава да се развива и процъфтява и днес.

Всички от този производител
Долината на Рона

Долината на Рона

Долината на Рона представлява дълга, тясна ивица в южния център на Франция. На практика този регион се разделя на два подрегиона, всеки със своята типика и идентичност - Северна и Южна Рона. Северният участък е най-известен с легендарни и дълготрайни червени вина предимно от грозде Сира: Ермитаж, Кот Роти, Св. Йосиф и Корнас, както и с ароматното бяло вионие от Кондрие. Югът е дом на пълноценните Шатоньоф-дю-Пап и Жигондас, както и на леките Розе от Тавел. Chateauneuf-du-Pape може да бъде бленд от до 13 различни сорта, от които 3 са дори бели. Това е и основната разлика между него и Жигондас, където бели сортове в бленда не се допускат. Най-известните от тези основни червени сортове са Гренаш, Мурведър, Сира и Синсо, а белите са Русан, Марсан и Вионие.

Всички вина от този регион
Гренаш

Гренаш

Гренаш е широко разпространен сорт във Франция, Испания, Австралия и САЩ. Френското наименование е гренаш, испанското - гарнача, а на остров Сардиния се нарича Канонау. Във Франция гренаш е част от типичния бленд от Долината на Рона - не само за световноизвестното червено ( Шатоньоф дю Пап), но и за отличителното розе от Прованс. В Испания гарнача е един от основните сортове във вината от престижната апелация Приорат.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю