Совиньон Блан "Кюве N" 2018

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1290

Кюве Nathalie е специална серия от 100% Совиньон Блан. Ферментацията протича в съдове от инокс на температура от 18 градуса. Виното се бутилира 4 мсесеца след гроздобера.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове
 • Тропически плодове Тропически плодове
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Аврора

Аврора

Началото е съвсем обикновено за винарна Аврора - Д-р Фади Геара със семейството си започва да произвежда малки партиди вино като хоби през уикенда в бягство от професията си на онколог, както и малко местно производство на Арак - само за членовете на семейството и няколко клиенти. Едва в началото на 2000 година те започват своето официално винено пътешествие. Днес Фади и дъщеря му Андреа са отдадени на това бутиково производство, стриктно следвайки принципите на органично земеделие и енология. Лозята на Аврора са сгушени в средиземноморските планини, заобиколени от дъбови и маслинови дървета, на терасовидни терени, за да задържат нужната дъждовна вода и да осигурят добро оттичане. Името Aurora е вдъхновено от близкото село Aoura, където се отглеждат лозите, с изглед към Средиземно море, отчитайки и символиката на зората - първото появяване на светлина в небето преди изгрев слънце. Лозята са разположени на 850 до 950 м надморска височина в три различни парцела. Винарска изба Aurora практикува "сухо" земеделие, без допълнително поливане. На помощ тук идват варовиковите почви, които позволяват температурите на почвата да остават хладни през цялата година. Така всички вина в портфолиото са израз на този уникален планински тероар, следствие на средиземноморския микроклимат и прохладните почви.

Всички от този производител
Долината Бекаа

Долината Бекаа

Долината Бекаа е сърцето на съвременното ливанско вино - почти 90 процента от него се произвежда тук. Дългата тясна долина е оазис на земеделието и лозарството, който се простира на около 65 километра между планините Ливан и Антиливан. Тези планини са ключовият фактор за тероара тук, тъй като осигуряват защита от пустините на изток и морските дъждове на запад. Първите лозя на Bekaa Valley са засадени с Cinsault, към който впоследствие се присъединяват и други френски сортове лози: червените Каринян, Гренаш, Сира, Мурведр, Каберне Совиньон и Мерло и белите Уни Блан, Кларе и Шардоне. Най-старата винарна в района е Шато Ксара, която е създадена от йезуитските християни на Таанаил (Танаил) през 19 век. Шато Мусар, основано през 1930 г., е друго отдавна установено имение в долината и може би най-известното в световен мащаб. Публикация от 1979 г. в списание Decanter от Майкъл Бродбент изиграва ключова роля за отварянето на пазарите за износ, което и допринася за утвърждаване на името на Шато Мусар като основен ливански винопроизводител. Краят на гражданската война в страната в 1990г. поставя началото на модернизация и фокус към качествено производство, което довежда до появата на повече малки бутикови семейни винарни.

Всички вина от този регион
Совиньон Блан

Совиньон Блан

Совиньон Блан e един от най-известните сортове бяло грозде, успешно излязъл извън границите на родината си Франция и намерил втора родина в Нова Зеландия. Невероятно бързото утвърждаване на Совиньон Блан от регион Марлборо е едно от чудесата в света на виното. Причината за това се корени в интензивния и лесно възприемчив аромат на класическия совиньон от Марлборо - плодов, наситен и омайващ. Всъщност това е тайната на успеха на совиньона изначално - той е директен, рядко предлага на консуматора скрити нюанси в ароматите и вкусовете, което обуславя лесното му възприемане дори от начинаещ винолюбец. Типичният класически совиньон блан представя сериозен обхват от аромати - от трева, сено, аспержи до зелена ябълка и дори езотeричните котешко пико, чимшир и барут.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю