1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Пино Ноар
 6. Кот де Нюи вилаж Домейн Жулиен

Кот де Нюи вилаж Домейн Жулиен 2018

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3055

Страхотен представител на червените вина от Бургундия. Деликатен и нежен Пино ноар със леки танини, приятни киселини и експлозия от ситни червени плодове. Леки замлисти нюанси балансират и придават повече дълбочина и комплексност.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Домейн Жулиен

Домейн Жулиен

Началото на домейна датира от края на 19-ти век, когато Франсоа Ксавие Жулиен за първи път купува малко лозе Нюи-Сен-Жорж. След Втората световна война синът на Франсоа Арман се заема с разширяването на притежанията си чрез закупуване на повече лозя. Неговият син Жерар продължи разширяването през 70-те и 80-те години, като доведе имението до около 10 хектара, където е и днес с придобиването на парцели от Nuits Villages, Nuits-Saint-Georges и Echézeaux Grand Cru. Наскоро синът на Жерар Етиен Жулиен пое контрола върху имението. Четвъртото поколение начело, Étienne въвежда нова ера на качество. Етиен се зае да надгражда нещата от момента, в който пое поводите, започвайки с лозята. Възприет е по-органичен подход и сега се следва строга методология „lutte raisonnée“ за контрол на болестите и вредителите. Добивът се контролира внимателно и има сортиране както в лозето, така и във винарната преди гроздето да бъде смляно. След няколко дни мацерация с минимална намеса, вината се винифицират и отлежават в 228L бъчви до пролетта на следващата година, преди да се бутилират. За Côtes-de-Nuits-Villageges и Nuits-St-Georges вината обикновено отлежават в 30% нови бъчви, докато Nuits-St-Georges 1er Cru и Echezeaux ще видят 50% нови бъчви.

Всички от този производител
Бургундия

Бургундия

В тази област червените вина се произвеждат от един сорт - Пино Ноар, но вината всъщност се различават по качество от леки и обикновени до богати, сложни и наистина величествени. Бургундия се слави със силно “надробените” си лозови насаждения и като цяло веруюто е, че колкото по-малка е площта на лозето, толкова по-добро е виното. Най-добрите бургундски вина идват от Кот д'Ор, ивица от едва 30 мили, разделена в центъра на 2 отделни части; Кот дьо Нуит на север и Кот дьо Бон на юг. Славата на Cotê de Nuits е в червените вина - тук се произвеждат 95% червени вина от гроздето Пино Ноар. Естествено тук са и едни от най-добрите, способни да отлeжават, най-екзотичните и скъпи вина. Côte de Beaune произвежда приблизително 38% бяло вино, 60% червено и 2% пенливо. Сортът за бялото вино е изключително Шардоне, а качеството варира от най-добрите, Montrachets и Corton Charlemagnes, Meursault, Puligny и Chassagne до по-обикновения Macon Blanc. Първите по традиция отлежават в малки дъбови бъчви, докато вината от Macon обикновено са с по-лек характер и съответно добро съотношение между качество и цена. Червените вина от Бон не притежават славата на “събратята” си от Кот дьо Нуит, като тук изключения са тези, които идват от Помар, Кортон и Волне. В общия случай са по-леки по стил, но в зависимост от реколтата могат да покажат потенциал, който успешно съперничи на Côte de Nuits и не само.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю