Шампан Фльор дьо Миравал

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1807

Автентичен проект, зад който главното действащо лице е Брад Пит. Той си партнира с едно от най-нашумелите имена в региона на Шампан - Родолф Петерс, който влага целия си ноу-хау в създаването на това впечетляващо Шампанско. Пет години работа, проучвания и дегустации създават тази лимитирана серия от 20 хиляди бутилки. Композицията на Fleur de Miraval е 75% Шардоне и 25% Пино Ноар. Този невероятен Шампан отлежава 3 години върху фините утайки в селото с Grand Cru статут - Le Mesnil-sur-Oger.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Сладкиши Сладкиши

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Десерти Десерти
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Миравал

Миравал

Château Miraval се намира в село Correns, в южната част на Франция и основно добива популярност покрай известните си собственици - Брад Пит и Анджелина Джоли, които го закупуват и се женят там през 2014 година. Всъщност те не са първите популярни личности, посещавали и отсядали в имението. Един от предишните собственици, френският джаз пианист Жак Лусие, инсталира звукозаписно студио в замъка и сред записвалите в него могат да бъдат открити имена като Стинг, Cranberries, дори и Pink Floyd. Имението се състои от 400 хектара, от които 30 са лозя. Освен с популярните си собственици, шатото е известно и печели име и с виното си розе - Côtes de Provence Rosé Miraval, плод на енолога и съсобственик Марк Перен, а през 2020г бе пуснат и нов продукт - Rosé Champagne в сътрудничество с производителя на шампанско Rodolphe Péters.

Всички от този производител
Шампан

Шампан

Регионът Шампан е разположен най-северно спрямо всички лозови региони на Франция. Отличителният вкус и чистота на истинското шампанско със сигурност се дължи на варовитата почва и континенталните условия за отглеждане. За разлика от повечето други вина, характерно за тези от Шампан е, че реколтите от различни години се смесват, за да се получи финален продукт (non-vintage) или се смесват различни вина от една и съща реколта - в този случай виното е vintage и годината му е обозначена на етикета. Това означава в крайна сметка, че качеството на полученото шампанско зависи много от баланса между качеството на гроздето и уменията на енолозите, затова и те се популяризират според името на производителя. Така в Шампан и по света най-познати са имена като Krug, Mumm, Bollinger, Veuve Clicquot, без да пропускаме и добре познатите марки Dom Perignon, Moët & Chandon и Taittinger. Сортовете грозде в този регион са Шардоне, Пино ноар и Пино мюние, които присъствуват в различно съотношение във вината от Шампан. Често се произвеждат и така наречените Blanc de Blanc, направено само от грозде шардоне, както и Blanc de Noir, което е бяло шампанско, но направено от червеното грозде Пино ноар. Любопитен и малко известен факт е, че в Шампан пенливото розе се прави при смес между бяло и червено вино, а не както е стандартът за производство на вино розѐ.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю