1. Начало
 2. Вино
 3. Бискардо Просеко Милезимато

Бискардо Просеко Милезимато 2019

Изчерпана наличност
Арт.№ 1591

Едно Prosecco с най-високо качество от семейство Бискардо. Ароматните му и деликатни вкусове на ябълка с леки медени нюанси идеално подхождат за рибни ястия, но не пропускайте да му се насладите и просто като аперитив.

Алк. 11,5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Глера

Доминиращи аромати

 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове
 • Тропически плодове Тропически плодове
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Десерти Десерти
 • Бели меса Бели меса

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Бискардо

Бискардо

В края на 19 век семейство Бискардо има интереси в текстилния сектор, в лозарството, а бабаТереза управлява хотел "Tre Corone" в Поста. Винарната, основана през 1878 г., първоначално се занимава с търговия на вино, но в ранното десетилетие на 20-ти век благодарение на дейността на Terenzio Biscardo, се развива като производител. През 30-40-те години компанията се разширява на италианския пазар като една от първите в сектора с производство на бутилки вино за кетъринг, като през последните години има и първи износ за Швейцария, Англия и Германия. През 50-те години на миналия век, благодарение на работата на сина на Теренцио Луиджи в индустриалната дейност, компанията Biscardo се превръща в една от най-важните в региона с най-модерни инвестиции в сектора на винопроизводството и бутилирането.

Всички от този производител
Венето

Венето

Вината от Венето са многолики и необятни като самия него. Венето е по-малък регион от Пиемонт, Тоскана, Сицилия, Пулия, но произвежда повече вино от всеки от тях. Невероятен факт, който всъщност лесно може да бъде разбран, като споменем, кои са вината, които се произвеждат тук - Амароне, Валполичела, Соаве и - разбира се - Просеко. Все имена, добили световно признание, особено в последните десетилетия на 20ти век, когато италианското вино все повече започва да печели слава по света. Невероятното разнообразие на тероар и релеф, сортове и оптимални климатични условия са предпоставка и за многоликото представяне на Венето на винената сцена - от сухи, бели вина, до пенливото лятно изкушение, от леките червени и непретенциозни вина от Валполичела до плътните и наситени амароне и речото. Почти цялата гама на винопроизводството е представена тук, а като добавим и наситените с история градове - притегателната сила на Венето става още по-осезаема и могъща.

Всички вина от този регион
Глера

Глера

Glera е сортът грозде, от който се прави Prosecco, неповторимото пенливо вино, носещо италианския дух в себе си и завладяло света с лекия си и непретенциозен поглед към света. Отглежда се от стотици години в регионите Венето и Фриули и на практика почти всяко вино, произведено от Glera, почти винаги е или frizzante (газирано), или spumante (напълно пенливо). Къснозреещ сорт с висока естествена киселинност, сравително неутрален вкус - характеристики, които го правят идеален за производство на пенливи вина. Полученото вино има леко тяло и е с ниско съдържание на алкохол - една чудесна освежаваща лятна напитка.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю