1. Начало
 2. Вино
 3. Тест Вино Копие

Тест Вино Копие 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 10014

Тест Вино Оригинал

Алк. 30 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Албана

Доминиращи аромати

 • Круша Круша

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Повече за това вино

Darroze

Darroze

Историята започва с Жан Дароз и неговия ресторант във Villeneuf-de-Marsan ... Влюбен в своя югозапад и вековната си традиция, този култов готвач от гастрономията на Landes запознава сина си Франсис с кулинарното изкуство, със страхотните вина и изящните гасконски дестилати eaux-de-vie. Благодарение на този култивиран вкус към традицията, към автентичността на Бас-Арманяк, Франсис Дароз открива съкровищата, скрити в дълбините на малките имения и се превръща в истински откривател на уникални Арманяци. Това естествено води до изграждането на изба в 70-те години, специално посветена на стареенето. Синът на Франсис, Марк, обучен енолог, тръгва по стъпките му през 1996 г. Така двамата, допълващи се, и двамата „ловци на съкровища“, както ги нарича Мартин Нуе в книгата си „Eaux-de-vie: le guide“, обикалят земите на Арманяк в търсене на това течно злато, което и до ден-днешен предлагат. Днес Франсис се е отдал на заслужена почивка и бизнесът е в ръцете на Марк, който продължава работата на пазител, търговец на истински антики, за да направи тези съкровища достъпни за нас.

Всички от този производител
Долината Бекаа

Долината Бекаа

Долината Бекаа е сърцето на съвременното ливанско вино - почти 90 процента от него се произвежда тук. Дългата тясна долина е оазис на земеделието и лозарството, който се простира на около 65 километра между планините Ливан и Антиливан. Тези планини са ключовият фактор за тероара тук, тъй като осигуряват защита от пустините на изток и морските дъждове на запад. Първите лозя на Bekaa Valley са засадени с Cinsault, към който впоследствие се присъединяват и други френски сортове лози: червените Каринян, Гренаш, Сира, Мурведр, Каберне Совиньон и Мерло и белите Уни Блан, Кларе и Шардоне. Най-старата винарна в района е Шато Ксара, която е създадена от йезуитските християни на Таанаил (Танаил) през 19 век. Шато Мусар, основано през 1930 г., е друго отдавна установено имение в долината и може би най-известното в световен мащаб. Публикация от 1979 г. в списание Decanter от Майкъл Бродбент изиграва ключова роля за отварянето на пазарите за износ, което и допринася за утвърждаване на името на Шато Мусар като основен ливански винопроизводител. Краят на гражданската война в страната в 1990г. поставя началото на модернизация и фокус към качествено производство, което довежда до появата на повече малки бутикови семейни винарни.

Всички вина от този регион
Абростин

Абростин

Абрустин (Abrostine) е древен и почти изчезнал сорт грозде за червено вино от Тоскана. Днес само един производител, Podere Santa Felicità, прави вино от този сорт. То носи името Sempremai Sorte, символизиращо несигурността на съдбата на Абрустин. Sempremai е съставено от две италиански думи - sempre ("винаги") и mai ("никога"), докато sorte означава "съдба". Сортът чудесно се комбинира с местните тоскански специалитети - pasta alla buttera (паста с пене с италианска наденица и домати), печен патладжан с чесън, както и с отлежал пармезан.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю