1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Шардоне
 6. Пуйи Фюисе Мари Антоанет Фамий Винсент

Пуйи Фюисе Мари Антоанет Фамий Винсент 2018

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 2977

Пуйи Фюисе Кюве Мария Антоанета е почит към майката на Жан-Жак Винсент, Мария Антоанета Винсент. Виното се произвежда от няколко парцела, включително млади лозя от лозята Château Fuissé на Le Clos, Les Brûlés и Les Combettes, както и от няколко домашни, но все пак семейни парцели на апелацията

Виното е създадено със свеж, младежки профил. Гроздето се винифицира в резервоар от неръждаема стомана, като само около 25% престоява в дъб. Полученото вино е приятно, освежаващо и свежо на небцето, с младежки слоеве киселинност, ябълка, праскова и ванилия.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Шардоне

Доминиращи аромати

 • Круша Круша
 • Дюля Дюля
 • Ванилия Ванилия

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Бели меса Бели меса
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Жан-Жак Винсент

Жан-Жак Винсент

Жан-Жак Винсент произвежда гама от вина със същата грижа и опит, както тези, произведени в историческия му дом - Шато Фюисе. Произведени предимно от грозде, произхождащо от лозята в Mâconnais, собственост на членове на семейството на Жан-Жак Винсент, тези вина са с изключително високо качество и представляват забележителна стойност за качество.Вината на Винсент са едновременно прекрасни и достъпни вина за незабавна консумация и чудесно въведение в гамата от чудесни вина на Шато Фюисе.

Всички от този производител
Бургундия

Бургундия

В тази област червените вина се произвеждат от един сорт - Пино Ноар, но вината всъщност се различават по качество от леки и обикновени до богати, сложни и наистина величествени. Бургундия се слави със силно “надробените” си лозови насаждения и като цяло веруюто е, че колкото по-малка е площта на лозето, толкова по-добро е виното. Най-добрите бургундски вина идват от Кот д'Ор, ивица от едва 30 мили, разделена в центъра на 2 отделни части; Кот дьо Нуит на север и Кот дьо Бон на юг. Славата на Cotê de Nuits е в червените вина - тук се произвеждат 95% червени вина от гроздето Пино Ноар. Естествено тук са и едни от най-добрите, способни да отлeжават, най-екзотичните и скъпи вина. Côte de Beaune произвежда приблизително 38% бяло вино, 60% червено и 2% пенливо. Сортът за бялото вино е изключително Шардоне, а качеството варира от най-добрите, Montrachets и Corton Charlemagnes, Meursault, Puligny и Chassagne до по-обикновения Macon Blanc. Първите по традиция отлежават в малки дъбови бъчви, докато вината от Macon обикновено са с по-лек характер и съответно добро съотношение между качество и цена. Червените вина от Бон не притежават славата на “събратята” си от Кот дьо Нуит, като тук изключения са тези, които идват от Помар, Кортон и Волне. В общия случай са по-леки по стил, но в зависимост от реколтата могат да покажат потенциал, който успешно съперничи на Côte de Nuits и не само.

Всички вина от този регион
Шардоне

Шардоне

Смело можем да заявим, че това е най-известното бяло грозде и най-разпространеното в света. Разбира се, най-разпознаваеми са вината, идващи от Бургундия (особено Шабли) и Калифорния, не трябва обаче да се подценяват и други региони като Италия, Австралия, Нова Зеландия и дори Южна Америка. Не е лесно да се опишат ароматите на шардонето. Причина за това не е толкова в комплексността на сорта, колкото на податливостта му към допълнителни еноложки техники - като ябълчно-млечна ферментация, добавяща масленост и плътност на тялото и ферментация или отлежаване в дъбови бъчви, привнасящи опушени ванилови, медени и дори канелени нотки във виното, а контактът с фините утайки пък придава тестени, бисквитени нюанси. И всичко това приятно инкорпорирано с плодовите аромати на сорта - тропически плодове като банан, гуава, ананас и костилкови такива - праскови, нектарини и кайсии, понякога примесени дори с цитрусови и ябълкови нотки. Кои ще са доминиращите аромати зависи от климата - по-топлите региони ( Калифорния, Австралия) извикват на преден план тропическите такива, умерените ( Южна Бургундия, Нова Зеландия) - костилковите, докато по-хладните ( Шабли, Шампан ) клонят към цитрусовите и ябълкови нюанси.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю