1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Пенливи вина
 5. Други пенливи
 6. Мар де Фрадес Албариньо Брут Натюр

Мар де Фрадес Албариньо Брут Натюр

Изчерпана наличност
Арт.№ 3036

Първото пенливо Албариньо, произведено по традиционния метод на шампанското. Резултатът е вкусен и кремообразен, без да липсват сортовите характеристики.Приблизително десет дни преди датата за събиране на реколтата, клъстерите на тези парцели, които показват по-добри показатели за производството на пенливо вино се берат. Гроздето се събира на ръка и се транспортира до избата в малки кутии. Ръчно сортиране на гроздето. Бавна ферментация при ниски температури в продължение на няколко седмици. Максимално внимание се отделя на останалата част от процеса, за да се запази богатството на ароматите. Вторичната ферментация протича при 12-13°C и виното лежи върху утайката си в бутилката до момента на дегоржиране.

Алк. 12 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Мар де Фрадес

Мар де Фрадес

В началото на 80-те група от ентусиазирани лозари преоткрива потенциалът на галисийски местни сортове грозде, и по-специално на сорта Albariño (Албариньо), най-престижният от всички тях. Mar де Frades е създадена през 1987 г. и историята на избата е успоредна с тази на Rias Baixas, регион, който придобива своя официален статут DO през 1988 година. Mar де Frades е пионер в региона и представлява същността на Val do Salnés, исторически подрайон за албариньо. През 2006 г., след придобиването на избата от Групата Zamora, а е построена нова изба върху терасираните лозя, с нова техника и съоръжения и с прекрасна панорамна гледка към океана. Mar де Frades означава Море на Монаси. Това е името, дадено от местните жители на мястото в устието на река Arousa, където поклонниците пристигали от тяхното пътешествие по пътя си към Сантяго де Компостела. Това място перфектно се вижда от винарната.

Всички от този производител
Албариньо

Албариньо

Албарино (Alvarinho) е сорт, характерен за района на Галисия край северния бряг на Атлантическия океан в Испания. Най-известен е като ключов сорт в Rias Baixas DO, където заема над 90 процента от лозовите масиви и от него се правят плътни бели вина с прасковени, цитрусови и минерални характери, които перфектно се съчетават с местните морски дарове. Сортът е с висока киселинност и е подходящ както за леко бяло вино, така и за вино в по-плътен стил, разбиращо се добре с отлежаване в дъб или върху фините утайки, които му добавят повече текстура и пищност. Близостта с океана често му придава лека соленост, което прави Albarino универсално при съчетаване с ястия. В Португалия вината Alvarinho Vinho Verde понякога се бутилират с малко количество въглероден диоксид, което им придава леко, искрящо усещане в устата. Португалските Vinho Verde обикновено са предназначени за бърза консумация и не подлежат на стареене. Високото качество на Albarino и засиленият интерес към испанските сортове грозде са причина днес да можем да открием сорта в различни други части на света - в по-хладните райони на Калифорния, както и в Нова Зеландия.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю