1. Home
  2. Blog
  3. Behind scene
  4. 10-те най предпочитани вина за 2019 г

10-те най предпочитани вина за 2019 г

20.12.2019
Autor: SeeWines

Изборът за месец януари е посветен на фаворитите на нашите клиенти

Време е да се обърнем назад и да отбележим тези вина, които са били ваши безспорни фаворити и са влизали в кошницата и дома ви най-често.
Изключително се радвам, че голяма част от тези вина са всъщност от месечената рубрика “10-те най”, защото това означава, че се доверявате на избора ми. Силно се надявам, че успяваме да ви изненадаме приятно и да ви водим в света на виното.

Всяка бутилка в този списък има сериозна причина да присъства тук, като фактът, че между тях ще откриете пенливо вино, и то Crémant de Bourgogne, немски ризлинг и Валполичела, ми показват, че това, което правим в SeeWines – да ви запознаваме с нетолкова известни сортове, региони и производители – е стъпка във вярната посока.
А присъствието на четири български вина в тази селекция е най-голямата радост за мен.
Ето кои са любимите ви вина за 2019 г.:

1. NV Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs, Frédéric Magnien, Бургундия, Франция - 35.00лв.
Както вече съм споменавал, това е качество на ниво Шампан, но в доста по-достъпен ценови сегмент, което превръща този креман в прекрасна възможност да пием мехурчета по-често. Все пак пенливите вина носят радост целогодишно – не само покрай новогодишните празници.

2. 2018 Colorito бял бленд (Шардоне, Совиньон Блан), SeeWines, Каварна, България – 16.90лв.

Силно се надявам вече да ни разпознавате и със собствените ни вина, които ще откриете под сериите Colorito, Ayano и Disegno. След положителните отзвуци, които получихме в Лондон, DiVinoTaste в София и други изложения, съм сигурен, че вината с причина заслужиха вниманието ви, а 2018 Colorito се превърна във ваш абсолютен фаворит!

3. 2018 Riesling Trocken, Weingut Wittmann, Райнхесен, Германия – 29.00лв.
Любовта ми към вината от Германия е нескрита и това си личи в огромното немско присъствие в селекцията ни. През 2019г. привлякохме доста нови приятели на този сорт и именно Wittmann беше този, с когото успяхме да го направим.

4. 2018 Sauvignon Blanc Quartz, Quincy AOC, Domaine de Ballandors, Долината на р. Лоара, Франция – 31.90лв.
Да, Совиньон блан, но от Quincy! Това е едно малко селце в долината на р. Лоара. Съвсем близо до Сансер, с който споделя сходен тероар, това е класическо изражение на същността на френския Совиньон блан и е сред любимините ни.

5. 2018 Rosé Bleu de Mer, Bernard Magrez, IGT Pays d’Oc, Франция – 17.90лв.
Подобна класация без розе би била подозрителна, тъй като всички обичаме розе и то е и сред най-търсените вина в SeeWines. Безпорен фаворит тук се оказа Bleu de Mer.

6. 2018 Сира, Libera Estate, долината на р. Струма, България – 13.50лв.
Не спирам да твърдя, че Libera Estate са сред любимите ми български изби, а тази Сира е основната причина за това. Октомври месец, когато “10-те най” беше с фокус български вина, именно това вино разби всякакви класации.

7. 2018 Primitivo, Puglia IGT, Terre Carsiche 1939, Италия – 17.90лв.
Сортът примитиво е добре познат у нас и въпреки че съвместната ни работа с изба Terre Carsiche е по-малко от година, то вината им се превърнаха в абсолютен фаворит сред вас. Трябва да се спра само на едно вино от тях, но силно ви препоръчвам и тяхното Nero di Troia или Verdeca, както и Primitivo Fanova! Сред най-добрите ни открития с отлично съотношение цена/качество.

8. 2018 Valpolicella Classico DOC, Speri, Венето, Италия – 19.90лв.
Основният сорт е Корвина, а стилът на Speri, което е и сред най-емблематичните имена за вината Амароне, е толкова елегантен, че напълно разбираема е приятната емоция, която виждаме на лицата ви, когато пробвате тяхната Валполичела. Свежо, плодово, с аромат на вишна и череши, леко охладено – то беше звезда на няколко дегустации в SeeWines Gallery.

9. 2017 Рубин Handpressed, Георгиев/Милков – 34.00лв.
Доста често Петър Георгиев и Радостин Милков са в рубриките ни, като основната причина за това е изключително занаятчийската им работа с местните сортове Мавруд и Рубин. Звезден екип с невероятни вина, което ни вдъхнови за специална вертикална дегустация на 30 януари на техни вина.

10. 2014 Сира, Single Barrel, Братанов – 34.90лв.
Знаете, че това вино можете да откриете само при нас. Защо ли? Помня момента, когато пробвахме Сира Single Barrel 2014, от което Братанови са произвели едва 555 бутилки. Ние взехме цялото количество и с всеки изминал ден се запознаваме с все повече приятели на тази интерпретация на сирата.

MoreBehind scene

Santa Barbara Country

Santa Barbara Country

from SeeWines , 25.10.2018
Willamette Valley AVA

Willamette Valley AVA

from SeeWines , 25.10.2018
Тест

Тест

from SeeWines , 18.06.2021
Представяме Weingut Leth

Представяме Weingut Leth

from SeeWines , 01.10.2018
Калифорния

Калифорния

from SeeWines , 25.10.2018
Oregon

Oregon

from SeeWines , 25.10.2018