1. Начало
  2. Блог
  3. Вино и храна
  4. Seewines реколта 2019 - вече е тук!

Seewines реколта 2019 - вече е тук!

07.08.2020
Автор: SeeWines

biodynamicАвгуст е може би най-отпускарският месец, но докато по-голямата част от хората прекарват времето си по летните курорти, нашите утрини започват в лозята, където може да се вкуси вече зреещото грозде. А и какво по-хубаво има от сутрешна разходка из красиви лозя. Благоприятните климатични условия в региона на Сандански помагат за ранното узряване на нашите бели сортове и по-младите ни лозя - още в средата на август. Няма време за губене - лозята край морето също чакат с нетърпение да предадат своя плод и няколко седмици по-късно да са напълно готови. Процесът по подготовка на гроздето е дълъг, изисква много търпение и много разбиране. Прецизирането на точната дата за гроздобер е от особено значение за стила вино, което искаме да произведем.


wine-maker

Както всяка гроздоберна кампания, така и 2019-та, беше изпълнена с добре структурирана идея какви вина бихме искали да получим. Основният фокус бе създаване на чистосортово бяло вино Совиньон Блан, а също и на по-плодово и свежо червено вино, което в последствие нарекохме Colorito - Red Blend.


През годините едва три, в които сме на пазара като винопроизводител, вината ни се радват на голям брой постижения в редица конкурси. За реколта 2019 е все още рано, но въпреки това Colorito Rose 2019, ни изненада със своята награда. Единственото розе от България, което печели сребърен медал от The International Rose Championship