1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Совиньон блан
 6. Совиньон блан Жан Ив Бретюдо Домейн дьо Коломбие
Совиньон блан Жан Ив Бретюдо Домейн дьо Коломбие

Совиньон блан Жан Ив Бретюдо Домейн дьо Коломбие 2020

Изчерпана наличност
Арт.№ 3026

Млад и свеж Совиньон блан с прекрасни цитрусови нотки и аромати на зелени плодове. Много добър избор за съчетание с риба, морски дарове и летни зелени салати с козе сирене.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Ябълка Ябълка
 • Тревисти аромати Тревисти аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Повече за това вино

Домейн дьо Коломбие

Домейн дьо Коломбие

Домейн дьо Коломбие се намира в източния край на Pays Nantais в лозарския регион Лоара. Той е кръстен на поразителната гълъбова кула (Colombier dovecote), каквито все още можете да намерите навсякъде във Франция и все още са дом на многобройни птици. В продължение на 4 поколения, виното се отглежда от семейство Бретюдо на 27 хектара по най-добрите склонове на река Sangueze.

Всички от този производител
Долината на Лоара

Долината на Лоара

Това е един дълъг и разнообразен регион в Западна Франция, съседен на река Лоара, който произвежда интересни вина - от очарователни и плодови до богати и дълготрайни. Представител на червените сортове тук е каберне фран и вината от Бугей и Шинон са отличн, но всъщност белите сортове са спецификата на Лоара. Най-разпространени са Chenin Blanc (Vouvray), Melon de Bourgogne (Muscadet) и Sauvignon Blanc (Sancerre, Pouilly Fumé). Сансер и Пюи Фюмѐ са излезли от сянката на региона си и може да се каже, че са добре известни по света - първият с типчиния минерално-тревист характер на вината, а вторият - с по-голямата комплексност на тялото и аромата поради контакта с дъб, въпреки че сортът е един и същ - совиньон блан.

Всички вина от този регион
Совиньон Блан

Совиньон Блан

Совиньон Блан e един от най-известните сортове бяло грозде, успешно излязъл извън границите на родината си Франция и намерил втора родина в Нова Зеландия. Невероятно бързото утвърждаване на Совиньон Блан от регион Марлборо е едно от чудесата в света на виното. Причината за това се корени в интензивния и лесно възприемчив аромат на класическия совиньон от Марлборо - плодов, наситен и омайващ. Всъщност това е тайната на успеха на совиньона изначално - той е директен, рядко предлага на консуматора скрити нюанси в ароматите и вкусовете, което обуславя лесното му възприемане дори от начинаещ винолюбец. Типичният класически совиньон блан представя сериозен обхват от аромати - от трева, сено, аспержи до зелена ябълка и дори езотeричните котешко пико, чимшир и барут.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю