1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Пино Ноар
 6. Паскал Жоливе Атитюд Пино Ноар

Паскал Жоливе Атитюд Пино Ноар 2019

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 2030

Свежо и елегантно вино, съчетаващо аромати на червени плодове и землисти нотки. Приятен и балансиран финал.Ферментира с естествени дрожди и отлежава върху фини утайки в избата.

Алк. 12.5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Бял пипер Бял пипер
 • Сушени плодове Сушени плодове
 • Цветисти аромати Цветисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Паскал Жоливе

Паскал Жоливе

Domain Pascal Jolivet е основана през 1987 г. и е една от най-динамично развиващите се в долината на Лоара във Франция. Разположена в Sancerre, избата притежава около 500 декара първокласни лозя - както в Sancerre, така и в Pouilly-Fumé. Интересен факт е, че Pascal Jolivet всъщност има семейни традиции, свързани с виното и лозарството - дядо му Lucien Jolivet е местен производител, който преди повече от 60 години използва наименованието Blanc-Fumé върху етикетите на бутилките си. В директен превод името означава „опушено-бяло“, което резонира с опушено-сивия оттенък на цвета на гроздето, когато узрее, както и ароматите на барут, типични за виното от този тероар. Тази нестандартна традиция в етикетирането днес внукът отново възвръща и от 2018 г. вината на Паскал от апелация Pouilly-Fumé носят името Blanc-Fumé. Паскал Жоливе твърдо вярва в природата и нейната сила и практикува щадящи екологични техники, както в лозето, така и в избата. Философията на имението е да позволи на природата да поеме по своя път и само да я подпомага при нужда. Ферментацията се провежда с диви дрожди в резервоари от неръждаема стомана с терморегулация.

Всички от този производител
Лоара

Лоара

Това е един дълъг и разнообразен регион в Западна Франция, съседен на река Лоара, който произвежда интересни вина - от очарователни и плодови до богати и дълготрайни. Представител на червените сортове тук е каберне фран и вината от Бугей и Шинон са отличн, но всъщност белите сортове са спецификата на Лоара. Най-разпространени са Chenin Blanc (Vouvray), Melon de Bourgogne (Muscadet) и Sauvignon Blanc (Sancerre, Pouilly Fumé). Сансер и Пюи Фюмѐ са излезли от сянката на региона си и може да се каже, че са добре известни по света - първият с типчиния минерално-тревист характер на вината, а вторият - с по-голямата комплексност на тялото и аромата поради контакта с дъб, въпреки че сортът е един и същ - совиньон блан.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю