Комета Но Менс Ленд 2015

Изчерпана наличност
Арт.№ 2707

Гроздето е от лозя в югозападна България. Подбраните сортове Мерло и Каберне Совиньон са съобразени с климатичните особености на региона и вида на почвите.

Направено е внимателно, подборно бране, като преди гроздобера е извършено маркиране и  внимателна селекция на гроздовете, а след това на зърната.

Виното отлежава 8 месеца във френски бъчви от 225 и 500 л., за да се получи развитие, без да доминира дъба.

Почвите на мерлото са леки и отцедливи, добре запасени с желязо. Кабернето е от терен с малко по-голям процент глина, но и с повече карбонати. Изразеният наклон позволява отлична експозиция на слънцето на всяка една лоза в него.

Оптималното количество листна маса позволява на лозите да запазят характера на гроздето въпреки горещото и сухо лято.

Лозята са около 40-50 годишни, корените им са дълбоко в почвата и те успяват да осигурят влага на гроздето, така че да издържи през сухите и горещи лета на югозападна България.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю